ONze

Elektrisch ontharen
(diathermie methode)

Ontdek de ultieme schoonheidservaring bij Novaoase – ongeëvenaarde service!

Wat is elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen (ook wel elektrische epilatie genoemd) is een methode om afzonderlijke haren van het gezicht of lichaam te verwijderen doormiddel van stroomstootjes.

Vanaf €39

Informatie elektrisch ontharen

Met welke machine werkt NovaOase? 

Bij NovaOase werken wij met de Apilus senior 3G.  De Apilus senior 3G is een snelle, krachtige en populairste permanent ontharingsmachine ter wereld.   

Hoe werkt het? 

Vóór de behandeling is er eerst een intakegesprek en vult u het toestemmingsformulier in. Tijdens de behandeling wordt de huid eerst gedesinfecteerd. Vervolgens wordt er met een steriel flinterdun naaldje met de haargroeirichting mee in het haarzakje geprikt. Dan wordt er een elektrische puls met een hoge frequentie gegeven waardoor het haartje loslaat en de haarwortel wordt vernietigd. Na de behandeling krijgt u een verkoelende crème op de huid. Deze methode is zowel geschikt voor het verwijderen van haartjes in het gelaat als op het lichaam. 

Voor welke haren is elektrisch ontharen bedoeld? 

De Apilus senior 3G is perfect voor het verwijderen van stevige witte, blonde, rossige, lichtbruine en grijze haren die we niet kunnen verwijderen met lasertechniek. Deze methode is echter niet geschikt voor het verwijderen van donshaartjes. Bij NovaOase raden we aan om de zwarte/donkere haren eerst met de Ellipse lasermachine te laten verwijderen. Deze behandeling bieden wij ook aan in de salon.

 

Vanaf €39

Is elektrisch ontharen pijnlijk? 

De pijn bij elektrisch ontharen kunt u vergelijken met een prikkend, warm gevoel gedurende 2 tot 3 seconden. Het doet beduidend meer pijn dan ontharen met de lasermachine. Als u de behandeling te pijnlijk vindt, kunt u uw huisarts vragen om een verdovingscrème (Emla-crème). Deze crème is alleen op recept verkrijgbaar. De verdovingscrème kunt u 1 uur voor de behandeling op de huid aanbrengen.   

Voor welk huidtype is de Apilus senior geschikt?   

De Apilus senior is geschikt voor alle huidtypes, dus ook een donkere huid kunt u elektrisch laten ontharen.     

Wanneer is de Apilus senior niet geschikt? 

Bij: zwangerschap, herpes simplex (koortslip), pacemaker, gebruik van bloedverdunners, beschadigde huid, acute huidontstekingen, epilepsie, huidkanker, huidinfecties, zongebruinde huid, donshaartjes, en medicijngebruik wordt vooraf besproken     

Voor en nazorg 

Twee weken voorafgaand aan de behandeling mag de huid niet onbeschermd in de zon (of zonnebank) zijn geweest. Ook mag voor de behandeling het behandelgebied niet geëpileerd of geharst worden. De haartjes moeten te zien zijn om te kunnen behandelen.   

Direct na de behandeling kan de huid wat rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen, dit is een normale reactie. Er kunnen kleine bultjes ontstaan die meestal 1 tot 3 uur na de behandeling weer verdwijnen. De huid kan gekoeld worden om zwelling tegen te gaan. 

Tussen de behandelingen door raden wij aan een goede zonnebrandcrème te gebruiken met minimaal 30+ SPF en het behandelde huidgebied niet te harsen of te epileren. De eerste twee weken na de behandeling mag de huid uiteraard ook niet onbeschermd in de zon. 

Het dragen van make-up wordt zowel op de dag van behandeling als een dag na de behandeling afgeraden.   

Aantal benodigde behandelingen ?

Het aantal benodigde behandelingen verschilt per persoon. Het ligt tussen de 3 tot 15 behandelingen met daarna zo nodig 1 tot 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling, omdat er altijd nieuwe haartjes teruggroeien. Tijdens het intakegesprek voor de behandeling wordt dit verder besproken. 

Wat kunt u verwachten van de behandeling? 

Het doel van de behandeling is dat u zich niet meer druk hoeft te maken over storende haartjes. Na elke behandeling komen er minder haren terug en worden de haren dunner van structuur. Na de behandeling voelt de huid weer heerlijk glad. De meeste behandelde haren komen niet meer terug. Het is echter mogelijk dat er nieuwe haarzakjes worden geactiveerd of dat donshaartjes overgaan in dikkere haren. Dit kan ontstaan door hormonale invloeden, erfelijke gevoeligheid, Polycysteus Ovarium Syndroom of medicijngebruik. 

Hoe lang duurt de behandeling? 

U kunt kiezen tussen 15 of 30 minuten.     

Vergoeding van de kosten bij de zorgverzekeraar 

Als u aanvullend verzekerd bent voor ontharen in het gelaat kunt u de behandeling via uw zorgverzekering vergoed krijgen. U krijgt van ons na betaling van de behandeling een factuur per mail voor de verzekering. Wilt u zeker weten of de behandeling vergoed wordt door uw zorgverzekering, neem dan voor uw afspraak eerst contact op met uw zorgverzekeraar of lees uw polisvoorwaarde goed door.

 

Vanaf €39

Waarom kiezen voor NovaOase?

-Wij zijn een Medisch schoonheidssalon Dermatologie en gediplomeerd in elektrisch ontharingstechnieken. 

-Wij zijn in het bijzonder gecertificeerd en opgeleid voor het werken met de beste elektrische diathermiemachine de Apilus senior 3G. 

-Wij zijn aangesloten bij de Huidprofessional en staan ingeschreven in het Huidpro–register. 

-Wij hebben de bijbehorende AGB-codes voor vergoeding van de zorgverzekering. 

Tarieven 

15 minuten €39 

30 minuten €60 

(Op woensdag tussen 9.00-16.00 uur is de prijs 15 minuten €25

30 minuten €45 

Te boeken via junior behandelingen!)


Vanaf €39
bij novaoase

Ontketen uw innerlijke schoonheid

Verken de grenzen van schoonheid en laat uw ware pracht stralen – Novaoase helpt u uw innerlijke schoonheid te ontketenen.

Waar wacht je op?

Maak een afspraak

De schoonheidssalon in hartje Amsterdam die luxe behandelingen op maat biedt. Houd er rekening mee dat we alleen op afspraken accepteren, zodat u onze onverdeelde aandacht en zorg krijgt.

Onze locatie

Eerste Constantijn Huygensstraat 22F
1054 BR Amsterdam

Openingtijden

Ma-Vr: 7am-11pm
Za-Zo: 7am-11pm

Contact

WhatsApp/Tel: +31624889058
Email: novaoase@gmail.com