Chi biologische Castorolie Ricinus communis 100ml

 15,50

Uitverkocht

Categorie:
Omschrijving

Over castorolie

De Ricinus communis – de castorboom – wordt ook wel ‘wonderboom’ genoemd. Dat is niet voor niets, want castorolie heeft wonderbaarlijke eigenschappen en de boom heeft een enorme groeikracht. De wonderolie is niet alleen een populaire olie van dit moment, maar wordt al eeuwenlang gebruikt. In het oude Egypte werden de zaden in tomben gevonden, de olie was in die tijd namelijk de basis voor aromatische zalf. De Griekse schrijver Herodotos (485-425 v.Chr.) noemde castorolie een olie die de haren doet groeien. In India en in de Ayurveda is castorolie ook al heel lang bekend en wordt daar zowel uitwendig als inwendig ingezet. Castorolie is een stroperige olie (ongeveer 10 maal dikker dan olijfolie) en is daarom dé olie om het haar te voeden en de huid te beschermen tegen vochtverlies.

 

Toepassing

Huidverzorging:              

Omdat castorolie zo stroperig is, is deze olie zeer geschikt om de huid te beschermen tegen vochtverlies. De olie is verzachtend en voedend en het meest geschikt voor een droge of oudere huid. Ook bij droge plekken op het lichaam is castorolie een fijne hulp. Met name bij huiduitslag zoals luieruitslag – waarbij vaak veel vochtverlies optreedt en de huid uitdroogt – kan castorolie verzachtend werken.

Ondanks dat castorolie een stroperige structuur heeft, dringt deze tot in de diepere huidlagen door vanwege zijn kleine moleculen. Castorolie reinigt de huid en poriën, en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Massage: 

Voor een ontspannende massage olie met castor kun je 100 ml vette plantolie nemen en optioneel 10 – 15 druppels essentiële olie toevoegen. Omdat castor een dikke olie is, raden we aan om de olie voor massage te mengen met een andere plantolie zoals jojoba, amandel of abrikozenpit olie.

Haarverzorging:

In de haarverzorging zorgt castorolie voor voller en steviger haar. Broos of droog haar gaat er gezond uitzien en krijgt weer glans. De olie kan puur of in combinatie met andere basisolie, zoals bijvoorbeeld argan worden gebruikt. Verdeel een aantal druppels vette plantolie over de vingertoppen en breng aan op de lengten en de punten van het (eventueel nog vochtige) haar.

Wimper- en wenkbrauwverzorging:

Gebruik castorolie ook eens als wimperserum voor langere en vollere wimpers of wenkbrauwen! Doe één druppel olie op een wattenstaafje en breng de olie op, tegen de wimperrand aan (net als bij eyeliner). Of tussen de haartjes van de wenkbrauwen met een wenkbrauwborsteltje. Voor het beste resultaat gebruik je dit serum elke dag, bij voorkeur voor het slapengaan.

Baardverzorging:

Gebruik castorolie ook bij de verzorging van de baard om de haargroei te stimuleren en de baard te voeden. Breng de olie aan op de vingertoppen en masseer zachtjes in.

Waarschuwingen:

Bij huidproblemen kan castorolie in sommige gevallen een overgevoeligheid geven.

 

Wist je dat:

  • Honderden miljoenen mensen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika alleen effectieve, lokale plantoliën gebruiken voor de dagelijkse huidverzorging?
  • Ricinolzuur in castorolie ervoor zorgt dat andere stoffen op de huid nog beter worden opgenomen?
  • ‘Ricinus’ Latijn is voor ‘teek’? Het donkerbruine, bobbelige en boonvormige zaad lijkt op een soort teek.
  • De castorboom ook gewoon in Nederland en België groeit? Maar castorolie wordt gecultiveerd in Oost-Afrika en India. De zaden van de Ricinusboom zitten verstopt in de gladde of stekelige vruchten en bevatten tussen de 40% en 60% olie. Voor de allerfijnste olie worden alleen de geheel onbeschadigde rijpe zaden in oktober en november uitgezocht. Deze zaden worden in de zon gedroogd en vervolgens wordt via een koude persing de beroemde wonderolie geproduceerd.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chi biologische Castorolie Ricinus communis 100ml” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *